Είμαστε δίπλα σας για κάθε σας απορία. Επικοινωνήστε με την ιατρό.
Μουσών 7-13, Αθήνα
andrianakouloura@yahoo.com
Title Image

Ενδοπορικό θήλωμα

Ενδοπορικό θήλωμα μαστού – τι είναι;

Το ενδοπορικό θήλωμα για μια καλοήθης βλάβη του μαστού που προέρχεται από τους γαλακτοφόρους πόρους (το σύστημα των αγωγών που φέρνει το γάλα από τα λόβια στη θηλή). Μπορεί να εντοπιστεί οπουδήποτε στο μαστό αλλά η πιο συχνή θέση είναι πίσω από τη θηλή.

Μπορεί να είναι ένα ή πολλαπλά στα πλαίσια της πολλαπλής θηλωμάτωσης και αν και σπάνια μπορεί να εξελιχθεί σε κακοήθεια για αυτό και θα πρέπει να παρακολουθείται και να εκτιμάται από τον μαστολόγο σας.


Συμπτώματα

Το βασικότερο σύμπτωμα που εμφανίζει μία γυναίκα με ενδοπορικό θήλωμα στο μαστό είναι η αιμορραγικής ρύση της θηλής, δηλαδή όταν παρουσιάζεται αίμα ή οροαιματηρό υγρό στη θηλή. Αυτή η ρύση αίματος στη θηλή μπορεί να είναι αυτόματη ή να προκαλείται όταν της ασκούμε πίεση. Στην περίπτωση που εντοπίσετε το παραπάνω σύμπτωμα επικοινωνήστε άμεσα με τον μαστολόγο / χειρουργό μαστού σας.


Διάγνωση

Η διάγνωση γίνεται με τις καθιερωμένες και γνωστές στις περισσότερες γυναίκες μεθόδους εξέτασης και απεικόνισης του μαστού:

  • Υπερηχογράφημα
  • Μαστογραφία
  • Μαγνητική τομογραφία μαστών

Επίσης συνιστάται να πραγματοποιείται και:

  • Κυτταρολογική εξέταση του υγρού που εκκρίνεται από τη θηλή
  • Γαλακτογραφία (με έγχυση σκιαγραφικού μέσου στη θηλή)


Θεραπεία για το ενδοπορικό θήλωμα

Η θεραπεία συνίσταται σε χειρουργική αφαίρεση του πόρου που περιέχει το θήλωμα ή η αφαίρεσή του υπό την καθοδήγηση συρμάτινου οδηγού εάν αυτό βρίσκεται σε περιφερική θέση του μαστού, μέσω μιας μικρής τομής που γίνεται γύρω από τη θηλή


Έχετε περισσότερες απορίες ή θέλετε να κλείσετε ένα ραντεβού εκτίμησης; Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ