Είμαστε δίπλα σας για κάθε σας απορία. Επικοινωνήστε με την ιατρό.
Μουσών 7-13, Αθήνα
andrianakouloura@yahoo.com
Title Image

ALH

Άτυπη Λοβιακή Υπερπλασία (ALH)

Τι είναι

Η άτυπη λοβιακή υπερπλασία (ALH) πρόκειται για τυχαίο εύρημα σε βιοψίες μαστού που γίνονται σε όγκους μαστού ή σε περιοχές διαταραχής αρχιτεκτονικής στη μαστογραφία. Η ALH έχει κοινά χακτηριστικά με το λοβιακό καρκίνωμα in situ (διαβάστε περισσότερα για το λοβιακό κακρίνωμα εδώ) αλλά είναι μικρότερης έκτασης.


Πως διαχειριζόμαστε μία άτυπη λοβιακή υπερπλασία (ALH);

Αν διαγνωστείτε με άτυπη λοβιακή υπερπλασία (ALH) μετά από βιοψία δια κόπτουσας βελόνης (core biopsy) δε χρειάζεται επιπλέον εκτομή. Εάν όμως συνυπάρχει με ευρήματα ή περιοχές ακτινολογικά ύποπτες ή μικροαποτιτανώσεις συνίσταται να πραγματοποιείται χειρουργική βιοψία.


Τι πρέπει να θυμάστε;

Τόσο η άτυπη λοβιακή υπερπλασία (ALH) όσο και η άτυπη επιθηλιακή υπερπλασία (ADH) σχετίζονται με γενικευμένη αμφοτερόπλευρη αύξηση κινδύνου εμφάνισης καρκίνου μαστού. Ως εκ τούτου συνίσταται στενή παρακολούθηση με εξάμηνη κλινική εξέταση και υπερηχογράφημα, ετήσια μαστοφραφία και ανάλογα μαγνητική μαστών όπως επίσης και επιλογές χημειοπροφύλαξης.

Επικοινωνήστε με τον έμπειρο και εξειδικευμένο μαστολόγο / χειρουργό μαστού σας για να ενημερώσει σχετικά και να επιλέξετε μαζί το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο βάσει και του ατομικού και οικογενειακού σας ιστορικού


Έχετε περισσότερες απορίες ή θέλετε να κλείσετε ένα ραντεβού εκτίμησης; Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ